2023. február 26., vasárnap

Zero no tsukaima The Familiar of Zero F


Zero no tsukaima The Familiar of Zero F

4.évad


Részek száma: 12
Műfaj: romantikus, mágia, háború, vígjáték

Történet:
Miközben Louise és Saito ismét gyözedelmeskedik egy semmis varázsló és familiárisa felett. Ám mindeközben az árnyékban egy ősi gonoszság kezd mozgolodni, ami nem kis csapást jövendől hőseinknek. Mit sem sejtve erről, Saito és Louise kapcsolata egyre mélyebb lesz és készek a következő lépést megtenni. De mindezek előtt a királynő egy küldetést ad ki nekik. A pápához küldi őket, ahol, mint Louise, mint Tiffany, akiről kiderül, hogy szintén semmis mágus, szent leányzóvá tesznek. Sőt, egy egész kis semmis mágus gyűl itt össze, hiszen maga a pápa is az és familiárisa nem más, mint Ceaser. Küldetésük során, nem kevés esemény bolygassa fel életüket, kezdve azzal, hogy Louise is megtapasztalja, azt, hogy milyen amikor semmi sem köti Saito-hoz, ugyanis ereje egyik percről a másikra elhagyja vagy a tünde, Tiffany is tartogat valami meglepőt, hiszen neki is szükség van egy familiárisra.  Nem kis feladat vár, ezekután hőseinkre, akik ismét azon veszik észre magukat, hogy élet - halál csata előtt állnak. Louise pedig egyre jobban aggódik Saito felett és nem hiszi, azt, hogy mindebbe belekellene keverdjen, szabadságot akar neki adni. A barátok és ellenségek által okozott megszakítások ellenére, Saito és Louise szereleme a végsőkig próbára lesz téve És talán végre Louise és Saito számára is eljön a boldog befejezés? Pontot tudnak tenni a folyamatos háborúnak? Eljön a béke?


Vélemény:
Természetesen ha már ennyire Zero no tsukaima, akkor ne felejtsük el az anime záró évadot sem. Igen biza, bármennyire is szerettük Louise és Saito történetét, ezzel az évaddal az ők történetük befejeződött.
Az utolsó évad sem okoz nekünk csalódást, fordulatokból, izgalmakból, rejtélyekből, harcból, fájdalomról, vitából, humorból és szerelemből, most is van bőven. Új szereplőkkel is megismerkedhetünk.  A rajzolás ugyanolyan szép, mint eddig is, az opening és ending továbbra is nekem nagyon fülbe mászó. Azt kell mondanom, mindegyik opneningje nekem tetszett, egészen ritmusos és fülbemászóak. A karakterek még jobban kibontakoznak, mint eddig még az utolsó pár száz méterbe és mindegyiknek a sorsa beteljesedik és meg is nézhessük, hogy kivel mi történt, hová áll be az élete. 
Annyit, ha mondjak el, hogy én szívesen megnéztem volna egy olyan évadot is, vagy esetleg egy ova-t vagy egy ilyen filmet, ahol Louise megtapasztalja a modern Japán világát. Nem? Mit gondoltok? Azt megtudhattuk, hogy milyen amikor egy köznapi fiatalember bekerül a varázslat világába, nos mi történik fordítva. Szóval amugy tetszett, összeségébe is ha nézem, fordulatos, izgalmas történet és happy end-el végződik. Lényegében nem lett befejezetlen aminek én mindig csak örülök egy anime esetén, de azért a kíváncsi oldalam meg meg jelenik ha erre a történetre gondolok. Na, de mindenképpen ajánlom az egész anime sorozatot, aki betekintést akar egy mágiával teli világban, végig akar követni egy szerelmi történetet, nevetni akar vagy harcot, mágikus háborut akar látni, egy történetet fordulatokkal teli.

Értékelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

7.rész Az érzések

  A sebzett szív dala 7.rész Az érzések Sakura:      -Khm... khm... - köszörültem meg a torkomat és gyorsan felálltam egyenesben. - Kö... kö...