2023. február 17., péntek

Ao Ashi


 

Ao Ashi

Részek száma: 24
Műfaj: sport


Történet:
Egy nap Aoi Ashito, egy harmadéves előkészítő iskolás diák találkozik Tatsuya Fukudával, J Fiatal Liga edzőjével. Bár technikáin van mit csiszolni, Fukuda meglát valamit benne, hiszen a fiú már most elképszető tehetséggel rendelkezik, így meghívja, hogy vegyen részt a tokiói próbajátékon, mert ő éppen újoncokat toboroz. Aoi végül belemegy, hiszen eldöntötte, hogy a világ legjobb csatára lesz. És így kezdődik annak a fiúnak a története, aki forradalmasítani fogja a japán labdarugást. Persze, erre nem vezet egyenes út, főhösünknek nem egy akadállyal kell szembenéznie és rájönni, hogy nem minden csak abból áll, hogy labádt rugod és igenis van még mit tanulnia. De elszántan küzd céljaiért és jöjjön bármi is vele szembe nem futamodik meg. Bár néha szüksége van egy kis löketre, szerencsére nincs egyedül, hisz nem cska a családja de barátok is szerez az út során, akik mellette állnak és segítenek neki.

Vélemény:
Nos nincs semmi bajom a focival, szívesen nézem, de nem vagyok az az órási rajongója. Viszont ez az anime, elképesztő, megszeretette jobban velem a focit! Amikor pont a tavalyi évbe megjelent, akkor kezdtem megnézni, szóval mindig kellett várjak egy hetet a következő részre és nagyon izgatottan vártam, hogy mi lesz tovább, egyszerűen türelmetlen voltam. Először is azt muszáj megjegyeznem, hogy nagyon sok mindent megtanultam a fociról új dolgokat is az anime által vagy ha nem is volt teljesen új dolog, de jobban megértette velem a szabályokat, helyzeteket, stratégiákat. Szóval mindenképpen ajánlom azoknak, akik fociról szeretnének tanulni. Nagyon izgalmas volt és különösebbképpen megemlíteném azt, hogy semmiféle extra túlzások nincsenek benne, tehát tényleg mintha egy focista élet történetét követned végig, ahogy tehetsége növekszik, gyakorol a céljai elérésért. A történet, kidolgozott izgalmas és fordulatos, együtt drukkolsz a főhös csapatával és szorítasz nekik, hogy nyerjenek a meccsen. A karakterek szerethetőek, a főhős karaktere igazán meglep és megfordul a fejedben, hogy valóban vannak ilyen focisták? Még a valóságot is beleviszik az anime-ben, hogy megemlítenek egy két focistát. Például Puskást. Nem csak a főszereplőt, de a többi játékosból is kapsz izelítőt, megismered őket, hogy ők min mentek keresztül és hogyan kerültek ide és hogyan változnak a főszereplővel való találkozás után. Az opening és ending tetszett, jó kis ritmusos dalok, igazán találnak a történethez. Mindenképpen ajánlom, nagyon izgalmas sport anime, amivel jobban megérhető a foci, fordulatokat láthat, együtt érezhet a karakterekkel és nem akarod letenni, végig akarod nézni minnél hamarabb! :) Valószinűleg lesz második évada, én már nagyon várom! 

Értékelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

7.rész Az érzések

  A sebzett szív dala 7.rész Az érzések Sakura:      -Khm... khm... - köszörültem meg a torkomat és gyorsan felálltam egyenesben. - Kö... kö...