2020. február 11., kedd

Sukitte ii na yo

Sukitte ii na yo

Részek száma: 13
Műfaj: Romantikus, iskolai

Történet:
Mei Tachibana igen hallgatag, visszahúzodó lány. A múltban egy esemény miatt elvesztette barátait és reményét. Azóta senkivel sem beszél, ismerkedik . Egyeldül létét tetézi, hogy a többi lány arról beszél, ciki, hogy még nem volt egy fiuja sem. De egy nap az iskola legmenőbb fiúja figyel fel rá, akit nem érdekel a zárkozott viselkedése. Yamato Kurosawa baratságos, kedves , aki jó baratságot ápol mindenkivel és bár a kezdeti találkozasuk nem épp a legszebb, mégis mind végig barátjaként tekint Meire. Egyik nap Mei bajba kerül, de mint az igazi romantikus hős, Yamato segitségére siet és megmenti a lányt. Ezekután a fiú bevallja a lány iránt érzett érzéseit és Meiben igen nagy valtozás veszi kezdetét , kezdve a lány érzései feltárásával. Mei új érzéseket ismer meg, ismét lesznek barátai , és rájön, hogy mennyirelehet fontos egy személy. A párosunk átmegy jón és rosszan is. Miközben mindketten megismerik a másik világát és , hogy mennyit is jelentenek egymásnak. Új megpróbáltatások és kalandok várnak egymásra.

Vélemény:
Nekem személy szerint tetszett.  A történet maga érdekes , eltér a többi megszokott témától és ahogy már a cím is utal rá "Say love you" , aranyos kis romantikus anime. Én azonnal a szívembe zártam. Együtt lehet izgulni Meiel, végig követni a fejlődését és Yamatoval, hogy tapasztalja meg az aligha ellentétes világot, úgymond. Hiszen megkell értenie Meit is. De örömmel lássa be, hogy a lány változik miatta. A grafika könnyed,szép és hozz a hangulatát, ugyanúgy ahogy a opening és ending is. A törénet vezetése lassúnak sem mondható, de az a gyors sem, bár olykor van egy két nagyobb ugrás. Van hasonlóság a Kimi ni Todoke animevel, ám mégis van egy választék . A szereplők kedvesek és talán mondhassuk, hogy mindegyik átmegy egy változáson a maga módján, de legfőképp Mei és Yamato kapcsolata van. Az ők kapcsolata cuki, tényleg olyna kis tiszta szerelem , a hétköznapi gondokkal , egy lány aki először tapasztalja a szerelem érzését és egy fiú aki megtapasztalja, hogy ez az érzés amit most érez más . 

Értékelés: 10/10
 
Megjegyzés: Live action is készült belőle,az is nagyon aranyos , viszont épp töredékét veszi az animenak. És az események sorrendje is változó kicsit. Azt ajánlom, hogy először az animet nézzétek meg utána a live actiont.De mindkettőt ajánlom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

6.rész Közelebb lépés

A sebzett szív dala 6.rész Közelebb lépés Kairi:    - Ne értsem félre! Nem akarok a kórházból valami diszkot csinálni. De lehetne például va...