2020. február 13., csütörtök

Code: Realize

Code: Realize

Részek száma: 12
Műfaj: fantasy, kaland , romantikus

Történet:
Cardia magányosan, bezárva tengeti napjait, mivel rejtélyes betegségben szenved. Bőre olyan halálos mérget tartalmaz, hogy amihez hozzáér azonnal szétkorhad. Az emberek nem is nézik őt jó szemmel, szörnyetegnek mondják. Egy napon királyi őrség tör rá, azzal az indokkal, hogy elvigyék. De ez nem lesz olyan könnyű, mivel a lány meglepetésére pártfogóra talál, Arsene Lupin, aki magát tolvaj úriembernek hívja. Segítségével Cardia megszökik . Lupin befogadja a lányt és óvni kezdi . De persze a tolvaj úriember, nincs egyedül. Társai Victor Frankenstein, Impey Barbacine és Saint- Germain gróf és nemsokára újabb taggal bővül a csapat Abraham Van Helsing, aki először A Horologiumot akarja megszerezni, ami minő véletlen Cardia testében van. De Lupin nem engedi, hogy magával vigye így egyseséget köt, hogy legyőzzék Finist, a fő ellenséget.  Ők utnak indulnak, hogy megkerssék Cardia eltűnt apját és választ kapjanak tőle a lány betegségéről. De a kaland nem olyan egyszerű,  akadályok sora várja őket és a válasz talán nem ott van az orruk előtt .  Vagy nem? S mindeközben sok titokra fény derül, amire senki sem számított. S talán a szerelem is rátalál a lányra... Vagy egy ilyen betegséggel szenvedő, nem lehet boldog?

Vélemény:
Engem az első perctől megfogott. Nekem nagyon tetszett. Érdekes felépítése van a történetenek és vannak mozzanatok talán,amire számíthat az ember de mégis izgalmokból nem fogy ki, meglepetésekre számíthatunk.. Ahogy Cardia életét végig kövessük néha még mi is elgondolkodunk rajta, hogy valóban ember e ? Nem arra értve, hogy szörnyeteg, hanem robot, démon, ember szuperképességgel? Na de erre az anime választ ad. A karakterek szerthetők, minden féle személyiség megtalálható, kedves, vicces, okos, zárkozott... Szerintem mindegyikben van valami amit meglehet szeretni . És érdekes ahogy a Frankestein, Isaac nevekkel zsonglörködnek az alkotók. Szinte mintha, már mi is ismernénk őket, vagy legalább sejthessük természetüket, egy egy tulajdonságukat. A grafiak szép és a opening és ending hozza az anime hangulatát. Kedvenceim közé emelkedett ez az anime. Bátran ajánlom mindenkinek. 

Értekelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

5.rész Barát vagy ellenség

A sebzett szív dala 5.rész Barát vagy ellenség Sakura: Pontosan 1 hét telt el amióta Kairi kezébe adtam magam, az életem. Ahhoz képest, hogy...