2020. február 1., szombat

Hal

Hal:

Részek száma: 1.rész,  film
Műfaj: romantikus, scifi, tragédia

Történet: 
Haru egy légi baleset áldozatává válik,minek következtében barátnője Kurumi teljesen magába roskad és elveszíti élni akarását.  Házukba  huzodik vissza , pontosabban egy szekrénybe tengeti mindennapjait  és közös élményeket vetit ki, elevenít fel. Nagyapja tenni akar valami érte, hogy visszahozza életkedvét , így segédrobotját, úgy alaktija, hogy az kiköpött mása legyen Harunak,majd az ő gondjaira bízza Kurumit. Az elején Kurumi látni sem akarja, nem engedi be kis világába, de aztán HAL ártatlansága, nagylelkűsége és élet iránti kíváncsisága közelebb hozza a lányhoz lassan, lassan. Aki egyre többet mesél a valóda fiúról és közös múltjukról.

Vélemény: A körübelül 1 órás anime, nagyon aranyos , megható a maga formáján és fordulatos. Az előre haladó  történet szállát, hirtelen fordulatok váltják fel. De erről nem árulkodok. Ha kiváncsiak vagytok nézzétek meg. 😉 Maga a történet érdekes és valami féleképpen ki is tűnik a többi közül. A lány életkedve lassan de biztosan visszakerül és szinte olyan, mintha a fiúval semmi sem történt volna. Sőt újabb élményeket élnek át , s szinte sokszor megfeledkezünk, hogy HAL valójában egy android. A grafikában nem  csalódunk az animációval teljesen megelégedhetünk. Slice of life cselekmény lévén, nem történik semmi bonyolult, mozgalmas, de annak ellenére, élvezetes, a szereplők által kitett teret élettel töltik ki. A negativumként megemlíteném az anime hosszát, néhány részeket úgy érzékeltem kihagynak és igazán beláthatást nyerhettünk volna, pl Haru gyerekkora  és Kurumival való kapcsolatáról picit bővebben. És a végén is történő esemény picti homályt alakit a fejben , az eseményke hirtelen felpőrögnek és egy két kép mozzanat megjelenhetne még. 

Értékelés: 8.50/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

5.rész Barát vagy ellenség

A sebzett szív dala 5.rész Barát vagy ellenség Sakura: Pontosan 1 hét telt el amióta Kairi kezébe adtam magam, az életem. Ahhoz képest, hogy...