2020. február 8., szombat

Naruto

Hát azt hiszem az örök pillér, az anime amelyen felnőttem és sokan mások is nem maradhat el és éppen itt lenne beszélni róla, hiszen bőven van mit és a folytatása még most is megy. Na sejtitek melyik az? Már sok részt lepörgött róla és még mindig végig követhessük az életüket, igaz picit háttérbe szorulnak. Ez nem más mint a:

Naruto:

Tudom, hogy már sokaknak könyökön jön ki az egész, de én úgy érzem ez nem hiányozhat az oldalról, szóval kezdjük az első Narutoval.
Részek száma: 220.rész
Műfaj : kaland, akció,fantasy , harcművészet

Törénet: 
Főszereplönk Naruto Uzumaki, aki Konohába tengeti mindennapjait , ahol hivtalaosan a legerősebb és legrangosabb ninja a Hokage. 12 évvel a történet kezdete előtt a falut lerombolja a Kyuubi, a kilencfarkú rókadémon, az akkori Hokage , csak élete árán tudta megállítani, és csak úgy, hogy egy új szülöttbe pecsételte. Ez az újszülött volt Naruto. Ennek okaként, gyerekkorában nagyon sokan kerülték , de neki fogalma sem volt, hogy miért tekintenek így rá. Mindig egyedül volt és a tanulás is nehezen ment neki, inkább bajba keveredett, hogy felfigyeljenek rá. Nagy álma és célja, hogy egy napon ő legyen a Hokage. Hamar kiderül, hogy nem csak a szája nagy. Nagy nehezen sikerül shinobivá vállnia, de útja csak most kezdődik. Bekerül a 7-es csapatba, Sakura Harunoval, aki hamar kiderül nem közömbös számára, a lány éltanuló és Sasuke Uchihaval , akiért rajonganak a lányok, de ő maga igazán nem törödik vele és egy cél lebeg szeme előtt , ugyanakkor nagyon jó ninja tanonc.. Valamint úgy mint minden más csapat, ők is kapnak egy kapitányt méghozzá Kakashit, aki mindig maszkot visel az arcán, egy szeme látszik és egy bizonyos könyvet olvas. A sok egyszerű küldetés után, kapnak egy nehezebbet, amiről hamar kiderül, hogy veszélyesebb, mint amit kaphatnának és máris beleláthatunk a shinobik kegyetlen nehézségeiben. Ugyanakkor következik a chunnin vizsga . amit letéve középszintű ninjákká válhatnak . És az sem marad örökre titok, hogy Narutoba benne van a Kyuubi ami hatással van a gyerekre és nem minden olyan egyszerű.

Vélemény:
Na nekem az egyik kedvenc animem. Mint fentebb is említettem, ezen nőttem fel és még mindig nővök. A történet nem mondható egyszerűnek, több száll is mozgatja, sok kuszálodik össze benne. Rengeteg a harc, a shinobik technikái színesek ,ezek mellett viszont mindig befér egy egy poén, akár betegesebb poén is. Az említett szereplők mellett, sok más főbb szereplő is van, mindegyik külön egyéniséggel és élettörténettel. Róluk  fokozatosan tudunk meg dolgokat, míg nem lesz meg egy összkép.  Szerintem sok izgalmat foglal magába az anime, folyamatosan magunkat is Konoha világába érezzük, végig izguljuk a harcokat, vitákat, végig röhögjük Naruto poénjait vagy épp arra várunk mikor kerül ismét bajba, épp mérgelődünk, hogy mennyire lehordja Sakura Narutot vagy elgondolkozunk, hogy most épp Sasuke pártján vagy Naruto pártján állunk.  Az endingek és az openingek változnak, szerintem mindegyik nagyon jó, dallamos, fülbemászó és mindegyik találó az animre. A grafika magáért beszél, hozza a szinvonalat. S talán nézve a történetet titkon elképzeljük magunkat is ninjaként, ahogy épp technikákat sajátítunk el, vagy épp harcolunk, hogy ott vagyunk Narutoékkal és küzdünk, álmodozunk. 

Értékelés : 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

5.rész Barát vagy ellenség

A sebzett szív dala 5.rész Barát vagy ellenség Sakura: Pontosan 1 hét telt el amióta Kairi kezébe adtam magam, az életem. Ahhoz képest, hogy...